Кралство Мароко: Оазис в Пустинята

Отпускат се много мерки за пътуване по света. И това открива нови дестинации за посещаване. Една от тези дестинации се казва Мароко. Ако търсите добра дестинация за почивка през 2021, с сигурност трябва да помислите за Мароко. Днес ще разберете защо Мароко е една добра дестинация за почивка през 2021, както и къде е най доброто място в Мароко за почивка. 

Плажният Сезон в Мароко

Плажният сезон в Мароко официално се открива в началото на май месец. В месец май, високите температури в Мароко стигат до 28 градуса, и температурата на океана стига до 22 градуса. Почти няма облаци, защото е такава климата в Северна Африка. Ако ще пътувате до Мароко през месец май, е задължително дебели дрехи да вземете с вас. През вечерта спадат температурите, и може да стигнат най малко 12 градуса. 

Лятото в Мароко започва с високи температури, и в Август достигат до 38 градуса през деня. Задължително е плажното масло за всички по-бели! Плажният сезон в Мароко почва в месец май, и приключва в октомври. По принцип може през цялата година да ходите на плаж в Мароко, защото има топла клима, и преди е било над 30 градуса в зимата. 

Плаж Легзира

Плаж Легзира е един от най красивите в света, и се намира на атлантическият океан. Скалните му брегове символизират много години ерозия, което е често срещнато на атлантическите брегове в Африка. Когато е топло, на плажа се намират музиканти на бонго, както и предлагащи на разходка с магаре

Легзира не е типичен плаж

Легзира не е типичен плаж, като тези в България. Така се отнася и за Мароко. Вашата ваканция в Мароко ще ви покаже нов начин на живот, и също така защо много хора обичат да се връщат в Мароко. 

Красивите Градове На Мароко

Най красивите градове на Мароко имат много общо с един друг. И това е културата. В Мароко е имало различни епохи, с влияния от бербери, римляни, омаяди, и още различни империи. В красивите градове на Мароко можете да видете жива история на кралството. 

Град Казабланка

Казабланка е най-големият град в Мароко. Намира се в западната част на кралството, и е основният икономически център на арабската държава. На испански Казабланка се превежда като бяла къща, а на арабски името на градът е Дар ел-Бейда. 

Някой от забележителностите в Казабланка вклюват портата на стария град, така наречената “Медина”. Също така се включва и джамията “Хасан II, която се води най-голямата модерна джамия в ислямският свят. Казабланка има плажове, но плажният сезон там е само през летните месеци. Извън лятото, средните температури в Казабланка не стават повече от 20 градуса. Jack Beach Bay е един от най красивите плажове в Мароко, и се намира в Казабланка. 

Както и в всеки друг град в Мароко, в Казабланка се предлагат арабски ястия. След вашето присъствие в Казабланка, ще искате да отидете директно в Маракеш.

Град Маракеш

Град Маракеш е различен от град Казабланка, но има и някой много подобни черти с Казабланка. Древната столица на Мароко е Маракеш, както и един от градовете на  приказките “1001 нощ”. Маракеш е в централно Мароко, и има различна клима от тази в Казабланка и другите крайбрежни градове. Много е топло през лятото (над 26 градуса почти всеки ден), и рекорда е 49.6 градуса през юли месец. 

Маракеш е популярен с много французи, и те купуват много имоти в градът. Френски списания цитират че Маракеш е вторият Сен Тропе. 

Ако ще посещавате Маракеш, ще трябва да се спрете на градините Менара. Градините са едно от най големите маслинови съждения в кралството, както така и в света. 

Градините Менара

И ако сте в Маракеш през лятото, не подценявайте температурите. Много е топло през деня и трябва да се внимава. 

Атласките Планини

Когато си помислите за северна Африка, сигурно мислите за пустинята сахара, или градове като Маракеш или Казабланка. Сигурно не мислите за високи, снежни планини. Така е. Когато разбрах за Атласките планини, ми стана много интересно. Те разделят пустинята сахара от брега на средиземно море, както и атлантическия океан. 

Атласките планини в Мароко привличат много алпинисти. Връх Тубкал е на височина от 4 167 метра. Това е по високо от всеки един връх на Балканския Полуостров, и е на нивото на Алпите по височина. Когато човек се качи отгоре на връх Тубкал, той се качва на върхът на Мароко и Северна Африка. Атласките планини не са най посетените атракции в Мароко, но ако обичате да се катерите по красиви планини, те са за вас. 

Пустинята Сахара

Къде се намира пустинята Сахара? Пустинята Сахара се намира изцяло в северна Африка. Част от пустинята Сахара се намира в Мароко. Атласките планини разделят пустинята от морето и океана. В Мароко се намира част от пустинята, и от време на време тя създава пясъчни бури. Тези бури се наричат шергуй в Мароко, и трябва да се внимава когато има пясъчна буря. 

Пустинята Сахара

Но, пътешествие с камила в пустинята Сахара звучи много добре. В Мароко има много екскурзии из пустинята, някой от които използват за превоз камили. Това ще накара човек да се чувства все едно е в някой филм за древен Египет. През вечерта трябва да се внимава в пустинята, защото температурите стават много ниски. Средната температура през вечерта в пустинята Сахара е -4 градуса! Не, това не е шега. Но в краен случай, не можете да разберете какво е в Сахара, ако не я почуствате.

Мароко: Следващото ви Пътешествие

Както току що казах, пустинята трябва да се почувства. Така се отнася и за Мароко. Ако сте щастливи че лятото вече е тука, и търсите място за почивка, Мароко е за вас. Ако сте в София, плажове за 2021 година може да стигнете и с бърз полет до Мароко. 

Красивите плажове, градове, и планини правят Мароко една много добра дестинация. Може да не е типичното място за алпинизъм, и да е по подходящо за ходене на плаж. Но ще ви хареса почивката в Мароко. Страната приема туристи с отворени ръце, и има богата история която трябва да се види, за да се разбере.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: