Подходящи Разходки за Тази Есен

България не е много голяма страна. Ако тръгнем с кола, за по малко от половин ден може да сме в съседна страна. Но за площа си, България има голямо богатство от забележителности. Тази есен е подходяща за една разходка. Температурите позволяват да седим на вън за повече време, защото не е горещо времето. Също така, есента е един от най красивите сезони в годината. В този блог ще ви покажем най добрите разходки около големите градове в България, но всички са достъпни за всеки човек. Да започваме с най добрите разходки около София! 

Разходки около София

Търсите разходка около София? Западна България има много разходки, и повечето са по малко от 100 км от София. 

Първото място за разходка е язовир Искър. Язовир Искър е най големият язовир в България. Също така можете да го посетите през цялата година, но в есента можете да плавате с лодка и да се наслаждавате на природата. 

Върхове Мусала и Вихрен се намират до София. Не са много близо, и ще ви е нужен целият ден, но тези върхове предлагат страхотна разходка. Имаме повече информация и за двата на този сайт. За връх Мусала прочетете тук. За връх Вихрен можете да прочетете повече тук.  

Връх Белмекен и Язовир Белмекен предлагат красота, гледка, атмосфера, и духът на Рилската планина. Намират се на 127 км от София, но пътят до там е лек. Язовир Белмекен също така е най високият язовир в Балканите. За повече информация за Белмекен, прочетете нашият блог тук

Язовир Огняново се намира на 43 километра от София, и е третият язовир в този списък (да, има много язовири около София). Язовирът е на близо до София, и можете да направите еднодневна разходка до тука, както така и да нощувате в палатки, ако желаете. 

Рилския Манастир е перфектната дестинация, която се намира до София. Част от списъка на ЮНЕСКО, манастирът е с архитектура от X век, и това открива повече интерес към посетителите. До днес Рилския Манастир учудва много посетители, включително и мен, и е на 127 км от София, достатъчно близко за еднодневна разходка. 

Рилският Манастир от високо

Разходки около Пловдив

Самият Пловдив предлага достатъчно история за да задоволи любопитството ви, но също така има забележителности около Пловдив. Пловдив е топъл град, и някой път си заслужава да отидем на разходка там където е по хладно. А ако търсите плаж за през лятото, можете да намерите най добрите плажове около Пловдив тук.

Първата разходка около Пловдив е до хижа Здравец. Хижа Здравец се намира в западните Родопи и е перфектна за есенна разходка до Родопите. Всеки Пловдивчанин е чувал за хижа Здравец, а и повечето сигурно са посетили някога. Все пак, тази разходка е перфектна. 

Екопътека Бяла Река се намира на 6 километра на север от град Калофер. Това е около 90 километра от Пловдив. Пътеката предлага много прекрасни гледки. Също така пътят ще ви закара до манастирът Рождество Богородично. Тази пътека е супер за разходка която ще ви отнеме не повече от 4 часа пеша по нея. 

Бачковският манастир също се намира близо до Пловдив. Това е перфектна разходка за есента, защото по хладното време ви позволява да посетите и да останете в манастирът през целият ден. Историческото значение на този манастир си заслужава посещение. Повече информация за Бачково можете да намерите тук.

Бачковски Манастир

Ако сте от Област Пловдив, но не в Пловдив, може да ви предложа една разходка до Пловдив. Винаги има събития в градът, особенно през топлите месеци. Също така и една разходка в Стария Град или до Гребният Канал е подходяща за почти всички. Все пак този град е Европейска Столица на Културата. 

Разходки около Морето

Живеете около Черноморието? Вече е студено и не е подходящо за плаж? Няма страшно, има други прекрасни забележителности за тези които търсят разходка около Варна, Бургас, и останалото черноморие. 

Разходки около Варна

Варна е морската столица на България, но понякога търсим отдих извън Варна. Сега ще ви разкажа за няколко разходки до Варна, които ще ви отнемат не повече от ден. 

Велики Преслав е първото място, на което бих отишъл ако до сега не съм бил. Намира се на 20км от Шумен, и на около 100 км от Варна. Големият и малкият дворец ще намерите в Велики Преслав, както и други разкопки, над хиляда години на възраст. Входът на Велики Преслав е 6 лева на човек. 

Второто място е подобно на първото. Плиска, първата столица на България, е на възраст над 1300 години според учените. Тука, историята е жива. Голямата Базилика е символ на приемането на християнството по времето на Борис I. Също така, части от крепостната стена още стоят. Входът на Плиска е 5 лева. 

Манастир Св. Св. Константин и Елена се намира много близо до Варна, и тука можете да откриете части от мощите на Св. Валентин. Те се намират там, където се е смятало че има чудодейна вода. 

Обзор е един от най спокойните и красивите морски градове в България. Намира се по средата на Бургас и Варна, и ще ви отнеме около час да го стигнете, от която и да е посока. Плажната ивица на Обзор е 9 километра, и също така предлага много забележителности. Повече информация за Обзор предлагаме тука

Центарлният площад на град Обзор

Разходки около Бургас

Бургас не е на много далеч от Варна, и ако ви се шофира малко по дълго, можете да посетите всичките разходки около Варна. Но все пак ще ви покажем няколко подходящи места за разходки около Бургас. 

Градът на Мъртвите в Странджа е към пътят за Турция, и предлага дълга пешеходна разходка по маршрут около 5,5 км. В началото ще откриете че екопътеката е заобиколена от гори, поляни, и малки пътеки. Но по едно време ще откриете древният Тракийски град на мъртвите. Този град е чудесен, и е част от цялата разходка. За цялата разходка ще ви е необходим около половин ден, защото е на 75 км от Бургас, и ще вървите пеша около 4 часа. 

Созопол е още една дестинация, в която можете да откриете миналото на България, без да давате стотинка. Според мен, най доброто време да посетите Созопол е след като мине летния сезон. Аз бях в Созопол през Юни и през Август. В Юни месец написах този блог, и беше супер защото нямаше никой и разбрах за целият град. А в Август, нямаше къде да седнем да вечеряме. Повече за Созопол можете да разберете тука

Созопол от високо

Бургаското езеро се намира на брега на Черно море. Езерото е подходящо за разходка около Бургас, и тука се намират над 250 вида птици. Също така има и много шарани в езерото. Заградени са рибарници в северната част на езерото. 

Почти всички разходки около Варна може да стигнете и от Бургас. Това е най големият плюс на България. Един ден може да сме на морето, а на втория в разкопки от Х век.

Разходки за тази Есен

Есента пристигна, и вече не може да посещаваме плажове. Разходки около София, Пловдив, Варна, и Бургас има, а не са само за хората от тези градове. Всичките дестинаций които описахме в този блог можете да посетите тази есен. Ако търсите разходка, не се притеснявайте, винаги ще намерите нещо, а имаме и повече избори в този блог. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: