Хижи в България

Зимата пристигна, и вече няма да можем да отидем на морето за почивка. Време е за хижа. Има много хижи в България, и в този блог ще опишем някой от най посетените хижи в България, и тези близо до ски писти в България.

Хижи до София

Повечето от посетените планини са около София, което означава че повечето хижи до София ще бъдят много търсени тази година.

Хижа Алеко, Витоша

Хижа Алеко се намира много близо до София, и е на височина от 1 977 метра. Хижа Алеко е един от 100-те национални туристически обекта. Кръстена е на Алеко Константинов. Можете да се качите по асфалтиран път от кв. Драгалевци или пеша с лифта Симеоново-Алеко.

Хижата събира 110 души а ресторанта има места за 150.

Хижа Рилски Езера, Рила

Хижа Рислки Езера се намира в Рила Планина. Хижата е на височина от 2 000 метра. На близо се намират Седемте Рилски Езера, прочетете за тях тук. Изкачването до хижата става с лифт. На около 40 мин се намира старата хижа „Седемте езера“ .

Брой легла: 170

Цена за едно легло: 18-33лв.

Хижа Рилски Езера от лифта

Хижа Вихрен, Пирин

Хижа Вихрен се намира в Пирин, и е на височина от 1 972 метра. На близо се намира главната пътека за връх Вихрен. Също така до хижата се стига по асфалтиран път. Предлагат се външни бани, стол, и бюфет.

Брой легла: 120-130

Цена: Няма Информация

Хижа Яне Сандански, Пирин

Хижа Яне Сандански се намира в северния дял на Пирин. Тя е на 1 230 метра височина. Може да се върви от нея до хижа Вихрен и връх Вихрен. Повечето от стайте имат баня, а други имат етажни. На 5км от хижата има ски писта.

Брой места: 75 места в 20 стай с по 2-4 легла.

Цена: 12-20лв на човек зависи от стаята, за деца под 6 безплатно.

Хижи на близо до Ски Писти

Ски. Един зимен спорт, които е любимо хоби на милиони около света. Сега ще ви кажем кои хижи се намират до ски писти в България.

Хижа Ястребец, Боровец

Хижа Ястребец е близо до връх Мусала, на височина от 2 369 метра. През зимата има ски писти, а през лятото можете да изкачите Мусала. Повече за връх Мусала можете да откриете тук.

Брой Места: 25 човека

Цена: 40 лева (35 през лятото) за закуска и легло.

Хижа Студенец, Пампорово

Хижа Студенец се намира на североизточното подложение на Снежанка. Намира се на 1 675 метра височина, и в близост до ски курорта Пампорово.

Брой Места: 34 стай с 2 легла и 12 студия с 2 легла и кухненски бокс.

Цена: 25 лева за легло, 50 лева за стая. 30 лева за легло в студио, 60 за цялото студио.

Еко Хотел Здравец, Родопи

Еко Хотел Здравец е най големият хотел до Хижа Здравец. Намира се на около 20км от Пловдив в Родопите, и предлага голяма ски зона на височина от 1 350 метра.

Брой Места: над 100

Цени: 70лв за единична стая, 94лв за двойна, 135лв за тройна, и 175лв за апартамент.

Хижа Здравец, Родопи

Хижа Здравец се намира в м. Овчарски поляни, и е една от най известните в България. Пътят до хижата е асфалтиран, и хижата има ток, парно, и санитарни възли и бани.

Брой Места: 109

Цени: Няма Информация

Лятната гледка от хижа Ястребец към връх Мусала

Други Хижи в България

Хижа Родопски партизани, Родопи

Хижа Родопски партизани е хижа до Пловдив. Новото и име е Академик, а тя се намира на 16км от Пловдив. Хижата предлага панорамна гледка към Пловдив. Хижата има парно и вода, както и стол.

Брой Места: около 100 човека.

Цена: 15 лв на легло.

Хижа Добра Вода, Родопи

Хижа Добра Вода е още една хижа до Пловдив. Хижата не е на високо, само на 736 метра височина. Предлага кухня, бюфет, и барбекю, както и голяма градина с огромен барплот. Хижата също има голяма поляна, спортна площадка, и детска площадка.

Брой Места: около 80 човека.

Цена: няма информация.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: