Ски Курорти в България

Зимата пристигна, а намирането на хубав ски курорт в България е лесно с TripBook. България може да е малка страна, но чудесата които предлага водят хиляди туристи всяка година. В този блог ще разлгедаме ски курорти в България, и всичко които предлагат.

Банско

Банско е известен като един от най големите ски курорти, и не беше открит от чужденци до преди скоро. Намира се на 160 километра от София, в угозападна България. Банско вече има много хотели, заради растежа на инвестиций от собсветниците на ски пистите, Юлен.

Посетителите на Банско в зимата ще имат повече избори, от колкото в лятото. Все пак Банско е ски курорт. Но през лятото когато съм бил за изкачване на Вихрен нямаше много хотели и ресторанти които бяха отворени. В зимата е различно. Има вили под наем, хотели в Банско, както и много ресторанти в Банско. Всичко това помага да направи добра атмосфера в курорта.

Колко Ски Писти има в Банско?

В Банско можем да открием 17 ски писти, с обща дължина от 70 километра. От тези писти можете да изберете нивото на трудност на пистата. Хубавото е, че Банско предлага голям избор от писти, и леко по леко може да се изкачите по трудност, ако решите че сте готови.

Боровец

Най големият ски курорт както и зимен курорт в България до преди няколко години е Боровец. Намира се близо до Рила планина, и е добър пункт за старт на изкачването до Мусала.

Боровец предлага над 50км дължина на ски пистите си. Това включва 13 ски лифта да ви изкачат до пистите. Ски пистите в Боровец се намират на височини от 1 300 метра до 2 560 метра.

В Боровец можете да намерите хижа за вашият престой. Също така има лифт които работи за да ви качи до ски пистите, и също така до пътят за изкачването на Мусала.

Пампорово

Още едно място където можете да карате ски в България е Пампорово. Всичките писти започват от връх Снежанка, и се спускат от височина 1 926 метра до 1 400 метра.

До връх снежанка има лифт, които събира четири човека на седалка. Всяка писта има различна трудност, което означава че има писта за всички. Общата дължина на пистите в Пампорово е 37 километра. А общ брой ски писти в Пампорово е 21.

Ски сезонът в Пампорово започва в средата на декември, а Снежанка е покрита с сняг чак до средата на април месец. Също така Пампорово предлага и нощно каране на ски, но това се препоръчва само за тези с достатъчно опит.

Чепеларе

Чепеларе се намира в близост до Смолян, и е още един ски курорт в България. Градът е известен за някой от най дългите ски писти в балканският полуостров. Също така, градът има завод за произвеждане на ски и сноуборд.

В чепеларе ще откриете малки семейни хотели, както и 4 седалков лифт с капацитет 2000 души на час. Лифта води до Мечи Чал, на височина от 1 820 метра, където се намира ски зоната в Чепеларе. Има различни писти, с различни трудности. Най трудната ски зона може да бъде покрита с изкуствен сняг.

Ски писта в Мечи Чал

Освен това, другите писти стават и за начинаещи, както и за опитни скиори. Чепеларе е ски курорт с някой от най модерните ски писти в света. Искуственият сняг ги прави достъпни почти цялата зима.

Ски в Чепеларе е достъпно много лесно, защото има качествен лифт, нова технология която прави изкуствен сняг, както и има много места за нощувки. Заради тези причини Чепеларе е един от най посетените ски курорти в България.

Витоша

Витоша е още един ски курорт в България. Тя се намира много близо до София, и това е прави много достъпна за тези които живеят в София и на близо. Ски в Витоша е популярен спорт, и сезонът започва когато планината е покирта с сняг. Това става около началото на зимата в Декември.

Ски и сноуборд център „Алеко“ е най старият в България, и е на височина от 1 800 метра. Също така и е най посетеният ски център на Витоша. Алеко предлага 13 различни ски писти, с различни нива на трудности за всички.

За повече информация за ски в Витоша, натиснете тук.

Ски Курорти В България

България не е най известната ски дестинация в света, това ни е ясно. Но в изминалите години, Банско продължава да става по известен, и това прави България растяща страна за ски и сноуборд. Тази зима е перфектна за една малка почивка на ски курорт в България, или една от хижите които сме описали в предишният ни пост.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: