Ню Йорк

Ню Йорк Сити е най големият град в САЩ, и един от културнити икони на света. По едно време, всеки филм по телевизията беше свързан по някакъв начин с Ню Йорк, а небостъргачите вдъхновиха всички градове по света да имат подобен силует. Ню Йорк има безкрайни забележителности, разнообразие, и различни терени в всяка различна част на градът. В този блог ще ви покажем забележителности в Ню Йорк, както и всичко останало което трябва да знаете преди да пътувате.

Пристигане в Ню Йорк

Ако сте гледали известният филм на Еди Мърфи Пристигане в Америка, може да ви кажа че няма да приживеете това което той е приживял, освен ако не сте Африкански принц. Когато пристигнете в Ню Йорк вероятно ще трябва да намерите транспорт до вашият хотел, или друго избрано място за престоя. Има много хотели в Ню Йорк, както и много транспорт. Великите жълти таксита на Ню Йорк вече не са номер едно, и излиза по добре да си извикате Убер, ако сте запознати с приложението.

Силуета на Ню Йорк Сити

Ако искате да си изкарате възможно най добре, ще е хубаво да си намерите хотел в Манхатън. Да, вероятно ще ви излезе по скъпо, но тука вече ще имате достъп на всичко пеша както и с автобус и метро. Има всякакви хотели, от кулата на Тръмп, и Валдорф – Астория, до Холидей Ин. Ще имате възможност да сравните Силуетът на Ню Йорк с този на Дубай.

Полети от България до Ню Йорк са изморителни, и е вероятно че ще сте много изморени след полета. На първият ви ден в този метрополис е най добре да си вземете добра почивка. В остатъкът на блога ще разгледаме Ню Йорк Сити заедно, и какво е най интересно в градът.

Манхатън

Манхатън е центъра на Ню Йорк. Това е финансовата столица на света, както и една от фешън столиците в света. Фенове на филмите и игрите на Спайдърмен могат да си припомнят градът. Тука се намират нови и стари небостъргачи, офиси, и жилищни блокове, както и великият „сентръл парк“. Да започваме с разходката ни в Манхатън!

Сентръл Парк

Сентръл Парк е най известният парк в САЩ, а може би и в света. Паркът се намира в средата на бетонната джунгла. Сентръл парк граничи със Западна 110-а улица на север, със Западна 59-а улица на юг, от Осмо авеню на запад. Или ако искате по лесен начин да го намерите, напишете името му в приложението за карта на телефона ви. В средата на парка се намира малък язовир. Почти целият парк е озеленен, и предлага отдих от големият град.

Бродуей

Бродуей е авеню в Ню Йорк, където се намират много театрални центрове по него. Да, не е само един театър на авеню Бродуей. Авенюто е най старото което върви север-юг в Манхатън, и съществува още от Холандското заселване на Ню Йорк. Докато сте в Манхатън и искате да гледате театрално представление.

Върховете Емпайър Стейт и Световен Търговски Център 1

Този блог има много постове за върхове на планини в България. Днес за пръв път ще говорим за върхове на небостъргачи. И Емпайър Стейт и Световен Търговски Център 1 са имали ролята на най високият небостъргач в САЩ. Върховете на тези два небостъргача имат наблюдателни платформи. Целият Манхатън, както и другите части на Ню Йорк се виждат от тука.

1932 година срещу 2014 година

Музеят на Изкузтвото

Музеят е един от много в Ню Йорк. Това е най големият музей на изкузтвото в САЩ, и има над ДВА милиона артикула в музея. Един ден няма да ви стигне да разгледате дори и половинта музей. Да, Америка е млада страна, но в музея ще разберете колко богата история има тази страна.

Гара Гранд Сентръл

Гарата се намира в Мидтаун Манхатън, и е най голямата в света. Вероятно ако посещавате гарата няма да търсите влак, а просто ще сте там да разгледате. Все пак тази гара е била в много Американски филми, и също така е историческа за градът.

Бронкс

Бронкс, или Дъ Бронкс, е най северният район на Ню Йорк, известен с Ню Йорк Янкис, най големият бейзболен отбор в САЩ. Бронкс за разлика от Манхатън е жилищен квартал, и ако посещавате, вероятно ще е до Янки Стейдиум, игрището на Ню Йорк Янкис. Бейзболни мачове има почти всеки ден от Април до Септември, и ако имате късмет можете да посетите стадиона по времето на мач. Зоопаркът в Бронкс е другата голяма атракция, и е един от най големите зоологически градини в Америка.

Янки Стейдиум

Бруклин

Бруклин, домът на Джей Зи, Biggie Smalls, и други известни Американски музиканти, е най населеният район в Ню Йорк Сити.

Бруклин Бридж

Мостът от Бруклин до Манхатън е бившият най голям мост в света, а днес е една от иконите на градът. Построен в 1883 година, архитектурното течение на моста е Неогоритка, и главно това го прави един от най известните мостове в САЩ.

Бруклин Бридж

Кони Айлънд (Coney Island)

Кони Айлънд е полуостров и квартал в Бруклин. Тука се намира един от най интересните паркове от стил „Луна Парк“. Също така можете да откриете тука и плаж, ако случайно сте в Бруклин през лятото. През лятото също има концерти, лятни кина, и други атракций в Луна Парк на Кони Айлънд.

Луна Парк на Кони Айлънд

Храната в Бруклин

Ню Йорк е град с дълбоки корени, свързани с Европа, Пуерто Рико, Африка, и Азия. Това означава че ще намерите всякакъв вид храна в този град. Ако сте решили да отидете до Бруклин, вероятно ще срещнете много храна на улицата, повечето от която е Американска. Пица, Хот Дог, Бургери, и още предлагат хората на улиците. Италиянска, Пуерториканска, Африканска, и много още Европейска храна ще откриете в Бруклин, както и Азиатска храна в локаций като Чайнатаун.

Лонг Айлънд

Лонг Айлънд е островът, където части от Ню Йорк, включително Бруклин и Куинс, се намират. Населението е повече от 7,5 милиона души. Да този остров има по голямо население от България. Тука се намират много богати райони на САЩ, както и най добрите плажове в областта на Ню Йорк Сити.

Ню Йорк

В краен случай, вашият престой в Ню Йорк Сити ще е уникален. Градът може да се нарича центъра на света, но има части които няма да очаквате да видите никаде другаде. Ако посетите дори части от забележителностите в Ню Йорк, пак ще бъдете вдъхновени от нещата които висяхте. Надяваме се вашият престой в Ню Йорк да е чудесен, и отново ви благодарим че посетихте нашият сайт.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: