Най Добрите Ресторанти в Пловдив

Пловдив е вторият по големина град в България, както и голяма туристическа дестинация. Също така Пловдив е един от най старите градове в България, както и в света. Докато сте на почивка в Пловдив, вероятно ще искате да пробвате някой от най добрите ресторанти в града. В този блог ще разгледаме кой са те, и какво предлагат.

Капана

Капана е квартал на Пловдив, намиращ се в центъра на градът. Този квартал е сигурно най интересният в България, и има собствен стил. Всяка година има безбройни фестивали в Капана, а и тука се намират някой от най добрите ресторанти в Пловдив.

Паваж

Паваж е един от най добрите ресторанти в капана, и ревютата в Гугъл ни показват че това е факт. Над 3 000 човека дават среден рейтинг от 4.6 звезди от 5. Ресторанта предлага Българска грана, както и друга Европейска храна. Ресторант Паваж се намира на ул. „Златарска“ номер 7. Можете да разгледате страницата им в Фейсбук тук.

Амстердамъ

Амстердамъ се намира в центъра на Пловдив, и е триетажен ресторант които предлага малко от всичко. Вътре е превърнато на интериор от Северна Европа, с стил и дух на Амстердам. Предлага се богато винарско меню, а менюто за храната се променя всеки месец. Амстердамъ се намира на ул. „Константин Стоилов“ №10. Можете да откриете повече за Амстердамъ тук.

Снимка от официялният сайт на Амстердамъ

Котка и Мишка

Котка и Мишка е третото заведение от капана който ще разгледаме. Котка и Мишка е специялен ресторант. Тука има над 100 вида бира, повечето от която е Белгийска, Немска, Българска, Чешка, и Сръбска. Ако очаквате добри напитки в Пловдив, тука ще ги намерите. Сайта на Котка и Мишка можете да намерите тук.

Снимка от официялният сайт на Котка и Мишка

Ресторанти извън Капана

Мусони

Ресторант Мусони се намира наблизо до Мол Пловдив. Ресторанта главно предлага рибни ястия, но също така предлага и салати, десерти, и други ястия без морска храна. Повечето от алкохолът тук е вино, и можете да намерите вино от всеки ъгъл на света тука. Интерира на Мусони е с модерен дизайн, и също така може да се седне и на бар. Повече за Мусони можете да откриете тук.

Миконос

Ако търсите автентична Гръцка кухня в Пловдив, вероятно ще е намерите в ресторант Миконос. Традиционна гръцка кухна, с голям избор от морски даровер, и други гръцки ястия ще откриете в Миконос. Ресторант Миконос се намира до Гребния Канал в Пловдив, на бул. „6-ти Септември“ 1а. Сайта на Миконос ще намерите тук.

Happy Bar & Grill

Класически „Chill“ ресторант, Хепи има три локаций в Пловдив. Една на центъра, енда в Кършияка, и една в Тракия. Хепи предлага приатен атмосфер, добра храна за добри цени, и постоянно има меню което се променя. Хепи също има локаций в други Български градове, и докато не го влкючихме в най добрите ресторанти в София, пак е добро място за хранене с компания.

Останалото в Пловдив

Пловдив има много различни видове ресторанти, както и храна която се продава по улиците за бързо хранене. Всичко зависи от това което ви се яде. Докато не можем да напишем блог с всички ресторанти, можем да ви оставим лист на още няколко ресторанти и тяхните страници, където можете да откриете повече за тях.

  • Ресторант Райя – основна и богата кухня и уютен вътрешен стил.
  • Ресторант Рандеву – Българска кухня, място за големи събирания, детска площадка.
  • Хемингуей – на близо до римският одеон, тука ви чака вино, основна храна, и добър атмосфер.
  • Сомбреро 2 – тука ви очаква вкусна Мексиканска храна, отново наблизо до гребния канал.
  • Почти всеки продавач на Дюнери прави много добри дюнери, ако не и най добрите в България, и ще ги намерите на много места по центъра.
  • Кварталите имат малки заведения на земните етажи на новите строежи. Тука можете да откриете някой от най добрите храни в Пловдив.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: