Чикаго

Чикаго е третият най голям град в Америка, а може да се каже че е Българската столица на Америка. Градът е известен за силоуетът на небостъргачи над езерото Мичиган, както и за храната и за един от най великите спортисти на всички времена – Майкъл Джордан.

На Почивка в Чикаго

Повечето Българи които ходят до Чикаго ходят да работят или се местят там да живеят. Но, има и други които търсят почивка в Чикаго, и искат да разгледат историческият град. Аз живея в квартал на Чикаго, и мисля че ще мога да ви помогна с планирането на вашата почивка в Чикаго в този блог.

Пристигане в Чикаго

Чикаго е голям град, и ще откриете много хотели удобни за вашият престой. Ако имате семейство, ще е още по добре. В Америка градският транспорт е хубав само на близо до центъра до големите градове, и в Чикаго е точно така. Ако търсите лесен транспорт в града, колкото по близо се намирате до центъра, толкова по лесно ще бъде.

Какво да видя в Чикаго?

Вероятно това ще ви е първият върпос когато пристигнете в града. Да, Чикаго може да е голям град, но все пак не знаете какво трябва да видете в града. Сега ще ви покажем какво може да откриете в Чикаго.

Небостъргачите на Чикаго

Чикаго има вторият най голям силоует в Америка, след силоуета на Ню Йорк, където можете да откриете повече тук.

Най високият блок в Чикаго е Уилис Тауър, по известен като Сиърс Тауър (бившото му име). На последният етаж има гледна точка, и се вижда целият град от нея. Втората най висока зграда в Чикаго е Тръмп Тауър, кръстена на бившият президент на САЩ. За разлика от Уилис Тауър, Тръмп Тауър е хотел, и тука живеят хора, а не са само офиси.

Тръмп Тауър е синьо-сребърната сграда отляво, а Уилис Тауър е черната зграда от дясно.

На трето място е Джон Ханкок Център, и небостъргача е на 100 етажа, построен в 1969 година. Този небостъргач има най високият ресторант в Чикаго, над облаците на 95ти етаж. (Ако махнем високите антени на небостъргача, пада на пето място, но ние ги включваме като част от височината. )

Градът има безбройни други небостъргачи, някой строени в 19 век, а други строени през 2021 година! Силоуетът си заслужава снимки, и може да ги разгледате тук.

Силоуетът на Чикаго през лятото. Уилис Тауър е най високата сграда.

Бъбрекът също е забележителност която можете да откриете в градът. Облачната врата (официялното му име), е построена между 2004 и 2006, и е перфектно място за туристи да се снимат в града.

Облъчната Врата

Също така в Чикаго има безбройни паркове, най известният Грант Парк където можете да откриете Бъкингъмският водопад.

Всичките музеи в Чикаго

Както и в Ню Йорк, Чикаго има много музеи, които ни позволяват да погледнем дълбоко в миналото на градът, както и на света.

Най добрият музей в Чикаго е The Field Muesum, и този музей се намира на брега на езерото Мичиган. В този музей се намира абсолютно всичко за което можете да си представите. Динозаври, самолети, оръжия от Американската война за независимост, стари артифакти, и почти всичко друго което искате да откриете в музей.

За любителите на изкуството, Института по искуство в Чикаго, открит в 1879 година, е един от най старите музей по изкуство по света. Някой от най известните картини се намират тук, включително и Американска Готика.

За всичките които имат интерес в науката, Музеят на Науката и Индустрията в Чикаго е музеят за вас. Този музей е открит в 1933 година, по време на международен панайр в Чикаго. Може би най чудното нещо в този музей е U-505, немска подводница от втората световна война, заловена от Америка.

Спорт в Чикаго

Чикаго е известен град за спорта. Да, повечето от Американските спортове не са познати в България, но почти всички познаваме Майкъл Джордан. Най добрите места да гледате спорт по време на вашата ваканция в Чикаго са Ригли Фиjлд на бейзболният отбор Чикаго Къбс, Юнайтед Център на баскетболният отбор Чикаго Булс, и Солджър Фиjлд на Чикаго Беърс.

Ригли Фийлд, построен между 1911-1914 година.

Храната в Чикаго

Както всеки град по света, Чикаго си има собствен стил на храна. Да, Американската храна има стереотипи, но ако не сте пробвали Пица по Чикагски стил „Deep Dish“, не трябва да е съдите. Deep Dish Pizza трябва да е първият вид храна която трябва да пробвате.

Великата Пица

Ако търсите автентична международна кухня, в Чикаго ще е намерите. Има Италиянска, Китайска, Азиятска, Индийска, Българска, Мексиканска, и всякаква друга храна в Чикаго.

Нощен Живот в Чикаго

Градът предлага страхотен нощен живот и достатъчно забавление за всички. Първо, да си пълнолетен в САЩ трябва да си на 21, затова ако сте под 21, не очаквайте да ви сервират алкохол.

Районите на Чикаго където ще откриете най добрият нощен живот са (написани на английски защото ще са по лесни за навигация) Wicker Park, River North, Wrigleyville, Lincoln Park, и Lakeview.

Може да сме пропуснали някой неща които можете да откриете в Чикаго, но всичко в този списък ще ви хареса по времето на вашиат престой, и трябва да разгледате целият град за да го разберете.

Отново ви благодарим че подкрепяте блога, и ви предлагаме да разгледате другите ни постове.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: