Почивка в Дисниленд – Всиките Увеселителни Паркове

Една от най големите мечти на всяко дете по света е почивка в Дисниленд. Даже и на много въздрастни като мен паркът им е впечатляващ Увеселителните паркове се намират на 5 локаций в света, както и един Дисни Уърлд в Орландо, САЩ. Днес ще посетим най известните локаций, и ще можете да решите коя локация да посетите първо.

Ще покрием всеки парк с бързи факти, снимки на най учудните неща за парковете, и какво има в градовете около парковете.

Дисниленд Лос Анджелис, САЩ

Първият парк на Уолт Дисни, Дисниленд Лос Анджелис е открит през 1955 година, и до ден днешен е най известния Дисниленд в света. В 1957, посетителите на паркът са вече над 1 милион, и продължават да растат.

На почивка в Дисниленд в Ел Ей ще откриете парк с девет „земи“. Най известната земя която ще откриете е „Main Street U.S.A“, която е направена да изглежда като главна улица в малък Американски град. Toontown, Adventureland, и Star Wars: Galaxy’s Edge, са някой от другите земи които се намират в парка. Всяка земя има различни забавляващи атракций, галерий, музикални сцени, и сцени от известни филмове на дисни.

Паркът на Междузвездни Войни е най новият, и най модерният. Също така има и Черната Перла от Карибски Пирати, Влакче на Мечо Пух, Търсенето на Немо, и състезателна писта (влакче) от Колите.

Също така има скрити картини на Мики Маус около паркът, и можете да ги откриете ако потърсите около целият парк.

Около парка се намират и много Хотели, за да има къде да нощувате в вашият престой. Докато сте на почивка в Дисниленд Лос Анджелис, можете да отскочите до Лос Анджелис и до морето в Лонг Бийч, които се намира на близо до Дисниленд.

Main Street, U.S.A

Ако сте дошли за водни паркове, за съжаление, Дисниленд Лос Анджелис няма. В следващият парк в нашият списък ще откриете големият брат на Дисниленд, Дисни Уърлд Орландо.

Дисни Уърлд Орландо, САЩ

Дисни Уърлд е често объркван за Дисниленд от много хора, особенно аз. Дисни Уърлд е по голям, с водни паркове, и тука се намира замъкът на Пепеляшка, които всички познаваме от филмовете на Дисни.

Паркът е открит в 1971 година, и е най големяит увеселителен парк в света. В 2018 година, над 58 милиона човека посетиха този парк.

Дисни Уърлд също се намира в градът които има най много увеселителни паркове в света, Орландо. Да, докато посещавате паркът, ще откриете че в градът се намират и Universal Studios, още един голям парк.

Най интересните неща които ще откриете в Дисни Уърлд са двата водни парка (средната температура в Орландо е над 20 градуса за почти цялата година, а в пролетта и лятото стига до 35), четирите тематични паркове, и как да не забравим, замъкът на Дисни. Може би това ще е най очарователното нещо което ще откриете в този парк.

Всичките класически герои от анимационните филми на Дисни ще откриете на входа, а останалите ще откриете в парка. Около езерото вътре в парка, ще откриете интересен атмосфер, и джунгла като тези в Цар Лъв.

Дисни Уърлд е най големият увеселителен парк на света, и според мен си заслужава най много него да посетите ако имахте избор на само един. Но, слеващият парк е по близо до вкъщи, и вероятно е по достъпен за Европейци.

Дисниленд Париж (ЕвроДисни), Париж, Франция

Следващият парк, ЕвроДисни, се намира по близо до България. На 32км растояние от Париж, ЕвроДисни е перфектната дестинация ако сте на почивка с вашето семейство в Париж.

Построен в 1992, паркът на Дисни в Европа е най посещаваният увеселителен парк в Европа. Вече това трябваше да го очакваме, Дисни в момента са номер 1 и вероятно така ще си остане. Паркът има над 5 200 хотелни стай за посетителите си, и е построен да може да издържа 14 000 човека на час.

Този парк предлага почти всичко което предлагат американските му братовчеди. Голф игрище, Карибски Пирати, Междузвездни Войни, и Индиана Джоунс, са само някой от атракцийте и увеселителните влакчета в този парк. През 2019 общо 15 милиона човека посетиха Дисниленд Париж.

През 2017 година един от най големите EDM концерти става в Дисни Париж. Причината е 25тата годишнина на парка. Всяка година се повтаря този концерт в Юли месец, и привлича много големи имена от EDM сферата.

Дисниленд Париж може би не е най големият парк на Дисни, както и най известният, но бих го препоръчал ако сте на почивка до Париж. Винаги е хубаво да се излезне извън градът и да се посети парк като Дисни.

Токио Дисни

Последният парк в днешният списък е Токио Дисни. Първият парк на Дисни построен извън САЩ, Токио Дисни отваря своите врати в 1983 година. Както останалите три парка които описахме, Токио Дисни е един от най посетените увеселителни паркове в Азия.

Токио Дисни е почти същият размер колкото оригиналният Дисниленд в Лос Анджелис. Може би най интересният факт за Токио Дисни е че собственникът на парка не е Дисни. Да, паркът е кръстен на Дисни, но собственниците използват лиценз за името.

Паркът има нормалните атракций както другите, и морски атракций. Морската част на Дисни е направена да изглежда изцяло различна от нормалният парк Дисни. Има Арабски Бряг, Средиземноморско Пристанище, Мистериозен остров, и Американско Пристанище. Всичките изгледи са направени да изглеждат точно така както имената ги описават.

Токио Дисни се намира в Азия, и храната е по различна от тази която ще откриете в другите Дисни паркове. Това е една от привликателните части на този парк.

Токио Дисни е на много далече от България, и ако искате да го посещавате, ще ви е най трудно, но ако имате възможност, веднага трябва да посетите.

Останалите Паркове на Дисни

Дисни има паркове в Шанхай и Хонг Конг. Тези паркове не са толкова познати като описаните паркове днес, но и те очакват десетки милиони посетители всяка година. Заради мерките днес, тези паркове в момента много трудно са достъпни от европейски посетители, и затова пропуснахме тяхни описания.

Парковете на Дисни заслужават посещаване. Показват историята на една от най познатите и известните марки в света.

Ако блогът днес ви е харесал, разгледайте нашият сайт, и се абонирайте!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: